понеделник, 28 май 2012 г.

Държачка от корица на книга и плат

Оригиналната цел на Държачката е да играе роля на мини кинкалерия - да съхранява и сортира кончета, игли, ножици - всичко необходимо за кърпене, шиене и подгъване. Но винаги може да изберете да си я ползвате с друго ваше си предназначение.



На мен ми хареса идеята да имам симпатично местенце, компактно и удобно, в което да прибирам някои от по-малките творчески джа-джи. Въргаляйки се из по-големите кутии и кутийки, стават трудни за намиране при нужда. Тъй че игли, мини-макари и кончета да са винаги в бойна готовност и лесна достъпност.

Ето как да си направите Държачка :

1. Опаковката, в която идва Държачката е корица на книга. Грехота е да се унищожават книги за удовослвтие, зная, но тази я взех от дрип-шоп за едно левче (+ имам копие в моята си библиотека) и я изкормих. Внимателно изрязах вътрешността с остър нож


2. Оразмерявате си парче плат (по-възможност по-дебело) и върху него зашивате джобчетата и разделители, какво ви харесва. Съобразявайте се с предметите, които ще пъхате в тях, за да няма после пришивания.


3. След като зашиете разделителите и джобчетата, затопляте силиконовия пистолет, цъцкате на мястото на изкормената вътрешност на книгата и притискате средата на предварително приготвения плат


4. Редите предметите, както и по колкото искате.

 


И воала! Аз залепих и две цветенца върху корицата, че беше прекалено кафява.

Размера на корицата, съответно и на платнената вътрешност си зависи изцяло от вас.

Държачката е много удобна вещ за пътуване. Не заема много място и твърдата корица предпазва от смачкване и изкривяване.

1 коментар: