четвъртък, 7 юни 2012 г.

Билки на балкона №2 Растеж

Продължавам да се радвам на зеленините по терасата - и билки и цветя. Все още не са в процес на цъфтеж, малко са бавни в това отношение, но пък зеленеят и ухаят силно. 



Оказа се, че ментата, която ви показах в първата билкова публикация беше безмилостно умъртвена, чрез задушаване от... КОПРИВА. Как се е появила тази коприва не знам, но си беше в наличност. Изглеждаше като коприва, ухаеше на коприва и боцкаше като такава. В крайна сметка от личната ми мента не остана нищо. И сега мохитото ми ще чака благоволението на бабината градина.

Лавандулата обаче доста неочаквано се съживи. Зимата беше изсъхнала, но аз така и не я изхвърлих. Поливах я безмилостно и сега изкара нови зеленинки и малки лавандулчета. Остава и да цъфне.


 

Магданоза е най-доволен. Скъса си зелените мустачки да расте. Скоро Робърт ще разполага с полу-екологично чист магданоз за хрупане.




Градинския чай обаче е най-буен. Порасна голям, голям и взе че цъфна пръв. А и от всички чудесии по балкона, неговото ухание се усеща най-силно.


Следващия път в Билки на Балкона идва ред на цъфтежа, надявам се. Много шарении и красоти. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар